2022. december 5., hétfő
FONTOS

Átadták a 150 millió forintból felújított és kibővített Galbácskerti óvodát

2019. júliusában, a Galbácskerti óvoda felújítási munkálatainak kezdetekor elhelyeztek egy időkapszulát, amely a beruházás dokumentumait, valamint az aznapi híreket őrzik meg az utókornak, emellett letették az óvoda új alapkövét is.

A beruházás egy évvel később befejeződött, péntek délután emléktáblát avattak az intézményt alapító Apor Vilmos tiszteletére az épület falán, melyet Kovács Péter plébános szentelt meg.

Az óvoda eredetileg 1939-ben épült, amelyet utána majd csak 1987-ben újítottak meg. A jelenlegi, 150 millió forintos beruházás során az óvoda teljes épülete megújult, az utcafronti helyiségekből 2 csoportszobát alakítottak ki. Emellett az udvar felé bővült az intézmény, ott közösségi teret alakítottak ki.

Görgényi Ernő polgármester az eseményen kiemelte, az óvodák és az iskolák fejlesztése egy soha véget nem érő folyamat, hiszen mindig vannak olyan új megoldások, amelyekkel korszerűbbé lehet tenni egy oktatási, nevelési intézményt.

Az átadót követően a nagycsoportos óvodások ballagása zárta a rendezvényt.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …