2024. március 29., péntek
FONTOS

Kezdetét vette a Gyulai Várszínház 57. nyári évada

Péntek este megnyitották a Gyulai Várszínház 57. nyári évadát. Az eseményen a rövid visszatekintés után átadták a 2019-es évad nívódíjait. Elsőként a város önkormányzata és a teátrum által alapított Sík Ferenc-díjat vehette át ifj. Vidnyánszky Attila a Vízkereszt, de amúgy mindegy című dráma kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.

A gyulai önkormányzat által alapított Havasi István-díjat Barta Ágnesnek ítélték, aki nem csak Weöres Sándor Psyché című darabja, hanem a Shakespeare Vízkereszt, de amúgy mindegy elnevezésű előadás bemutatóin is kiemelkedő színészi teljesítményt nyújtott.

A Gyulai Várszínház Őze Lajos-díját Bartha Boróka színművésznő érdemelte ki, ő a Karády zárkájában a címszereplő Karády Katalint formálta meg.

Az eseményen Fekete Péter államtitkár kiemelte, a színművészeknek is nagy szerepük volt abban, hogy meggyőzzék az embereket arról, maradjanak otthon. Többek között ennek is köszönhető, hogy immár nem maszkban, székeket kihagyva látogathatóak a színházak.

A Gyulai Várszínház a nemzeti szellemi kultúra jelentős műhelye – mondta Görgényi Ernő polgármester. De a kultúraközvetítés mellett jelentős turisztikai vonzerővel is bír, de nem csak a városba érkezők számára nyújt művészi élményt.

Elek Tibor, a teátrum igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy az évad programjainak összeállításánál fontos szerepet kapott a különböző művészeti ágak, a zene, a tánc, a színjáték megjelenítése, illetve az is, hogy minden generáció igényeit kielégítse.

Ahogy a korábbi években, úgy idén is zászlófelvonással, valamint három ágyúdörrenéssel zárult az 57. nyári évad megnyitója.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …