2024. április 26., péntek
FONTOS

Megnyitott a levéltár ügyfélszolgálata és kutatóterme

Egy hét telt el a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára kutatótermének és ügyfélszolgálatának újranyitása óta. A közel három hónapon át tartó kényszerű zárvatartás végeztével a látogatók a korlátozások betartásával végre újra megtöltötték a termet.

A jelenlegi szabályozás szerint csak e-mailen vagy telefonon keresztül történő előzetes bejelentkezést követően, maszkot viselve léphetnek az intézménybe a látogatók. A kutatóteremben a védőtávolságok figyelembevétele mellett a gyulai intézményben maximum hat, Békésen pedig négy fő tartózkodhat. Balogh Dorottya főlevéltáros elárulta, a kutatómunka előre kikért levéltári források alapján végezhető. A digitális eszközökkel és a valós dokumentumokkal történő munka csupán a kézfertőtlenítést követően kezdődhet el. Mivel a kikért iratanyagok a használat után az állagmegóvás érdekében nem fertőtleníthetők, így pár napra karanténba kerülnek, ez idő alatt pedig nem igényelhetők újra. A levéltárba érkezők változatos kutatási területe miatt azonban erre még nem volt példa – árulta el Balogh Dorottya.

A levéltárat minden hétköznap az eddig megszokott nyitvatartás szerint, az egészségvédelmi szabályok betartásával, az előzetes bejelentkezést követően látogathatják a kutatók.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …