2022. november 27., vasárnap
FONTOS

Sok a vendég Gyulán, a belföldiekre építenek a jövőben

Megtelt a városnéző kisvonat, július elején már szinte annyi turistát látni Gyula utcáin, mintha nem is lett volna veszélyhelyzet a koronavírus járvány miatt.

Az óvatosság persze továbbra sem árt, viszont a fürdővárosban és a természetesség és a biztonság a két fő kulcsszó, amivel a vendégeket várják. Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Kft ügyvezetője 3Téma című műsorunk vendégeként arról beszélt, hogy a járvány sokk-ként érte a szolgáltatókat, a forgalom ugyan áprilisban és májusban sem nullázódott le, de az ágazat valamennyi szereplője alaposan megszenvedte ezt az időszakot.

Ahogy elkezdték feloldani a korlátozásokat, Gyulán már a nyitásra készültek, a várfürdő és a kiállítóhelyek a lehető leghamarabb megnyitották kapuikat, ez nagyban segítette a vendégforgalom megindulását. A jövővel kapcsolatban Komoróczki Aliz elmondta, több forgatókönyvvel is rendelkeznek, de az biztos, hogy a helyzet bizonytalansága miatt elsősorban a belföldi vendégekre építenek. Gyulát pedig biztonságos, az M44 fejlesztésével könnyebben elérhető célpontként mutatják be.

Nézze meg ezt is:

Korszerűsítik a Bodoky közt

Hamarosan megkezdődik a Kossuth térnél található Bodoky köz felújítása – jelentette be a péntek délutáni …