2023. december 5., kedd
FONTOS

A hatodik Át-Járás Tábor kezdődött el a Gellény Birtokon

Újra zsibongó gyermekhang alapozta meg a hangulatot Gyulán, a Gellény Birtokon, ahol hétfő délelőtt megkezdődtek a hatodik Át-Járás Tábor programjai.

A nyolchetes nyári tábor közel 400 diáknak biztosít tartalmas szabadidős programot, a rendezvény megnyitóján pedig a korábbi évekre is visszatekintettek. A köszöntő perceiben egy díjat is átadtak, melyet Tárnok Gabriella érdemelt ki az 5. Át-Járás Táborban végzett lelkes és elhivatott munkájáért. A táborban dolgozó pedagógus az idei évben fejezte be felsőfokú tanulmányait.

Az idei tábor programjaihoz és üzenetéhez egy pályázat is szorosan kapcsolódott, melyet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyújtott be. Céljuk, hogy a résztvevő gyermekeknél minél jobban népszerűsítsék hivatásukat.

A mögöttünk lévő három hétben rendészeti ügyintéző szakos hallgatók vettek részt a programban, július 13-tól azonban hátrányos helyzetű gyermekek kapnak lehetőséget a kikapcsolódásra.

Az Át-Járás Táborban minden évben jelen vannak a Gál Ferenc Főiskola pedagógus képzésén tanuló diákok is, idén is többen vállaltak munkát a nyolc hét folyamán.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntője során arra mutatott rá, hogy a tábor kitűnő lehetőség a fiataloknak ahhoz, hogy a civil életben egy kicsit közelebb kerüljenek az egyenruhások mindennapjaihoz.

A hatodik Át-Járás Tábor nyitórendezvényét követően a gyerekek azonnal használatba vették a játékelemeket, de a szabad foglalkozást követően még sok izgalmas program vár rájuk a következő napokban.

Nézze meg ezt is:

A gyertyaláng szép, de veszélyes is!

Minden évben sok szó esik azokról a tűzesetekről, amelyeket az adventi koszorúk gyertyái okoznak, emlékeztetett …