2020. október 24., szombat
FONTOS

Aranycsillagos minősítést kapott az Adalékmentes Gyulai Szárazkolbász

Közös fotó is készült a gyártásban résztvevő szakemberekkel kedd délelőtt, a Gyulahús Béke sugárúti telephelyén. Az örömre az adott okot, hogy az önkormányzati tulajdonú cég zsinórban hatodik éve szerepel sikeresen a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet pályázatán, 2020-ban az Adalékmentes Gyulai Szárazkolbász kapott aranycsillagos minősítést. Külön érdekesség, hogy a nemzetközileg jegyzett séfek és sommelier-k vakteszten, vagyis valóban elfogultság nélkül bírálják az eléjük kerülő termékeket.

Az esemény apropóján tartott sajtótájékoztatón Daka Zsolt ügyvezető a cég folyamatosan magas minőséget előállító, innovatív munkájára hívta fel a figyelmet.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta, a gyulai húsipar mai dolgozói méltó követői Stéberl András örökségének. Ez az elismerés nemcsak a cég hírnevét öregbíti, hanem az export piacokon is jelentős előnyöket hozhat.

A Gyulahús 2015-ben a Gyulai Kolbásszal szerezte meg az első arany csillagot a nemzetközi intézettől. Ezután minden évben eredményesen szerepeltek a cég termékei. 2016-ban a Gyulai Szalámi, aztán a Pokol Szalámi, majd a Kézműves Vékony Kolbász, tavaly pedig a Mangalica Vastagkolbász kapta meg az elismerést.

Nézze meg ezt is:

Kitüntették Kozma Gábort, a Gál Ferenc Egyetem rektorát

Október 22-én nyújtotta át a Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Kozma Gábor rektornak …