2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták a Törökzugi óvoda felújított játszóudvarát

Az alábbi felvételek még január végén készültek, amikor a helyszíni sajtótájékoztatón bejelentették, 7 millió forintból újulhat meg a Törökzugi, illetve a Mágocsi úti óvoda játszóudvara, a kültéri elemek alá gumitégla-borítás kerülhet.

Az elnyert pályázati összegből a Törökzugi óvodának 6 millió 150 ezer forint állt rendelkezésre, a Mágocsi útinak pedig 850 ezer forint. Ott már több játszóeszköz alatt is gumitégla-borítás található. Törökzugban korábban leginkább energetikai korszerűsítési munkálatok valósultak meg, így ott még homokágy volt az udvari elemek alatt.

A Törökzugi Óvoda csoportjának műsora látható az alábbi felvételeken, akik megújult udvaruk keddi, átadó ünnepségén léptek fel.

A rendszeres, szabadban való játék elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődéséhez. Az önfeledt szórakozás közben azonban elkerülhetetlen néhány esés, horzsolás. A gumitégla azonban rugalmasságának köszönhetően csökkenti a sérülések, a törés vagy a ficam kockázatát. Emellett a homokággyal borított felületekkel ellentétben higiénikusabb megoldás lehet, hiszen a gyerekek nem lesznek annyira porosak, így a csoportszobák is tisztábbak maradhatnak.

Kónya István alpolgármester elárulta, már hosszú évek óta tervezik az önkormányzat által fenntartott valamennyi óvoda udvarának korszerűsítését, a Terület és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően pedig ez idén két intézményben is megvalósulhatott. A beruházás célja a gyerekek egészséges életmódra és sportra való nevelése – tette hozzá.

Sportóvoda lévén, a jövőbeli tervek között szerepel egy műfüves focipálya létesítése is a Törökzugi intézmény udvarán, ehhez azonban még szükség van a megfelelő pályázati támogatások elnyerésére.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …