2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 07. 16.

Témák:

– „Gyula Városért” kitüntetésben részesült a kistérségi szociális intézmény gyulai kollektívája. Az elismerést július 16-án vehették át az ágazat dolgozói, a városháza dísztermében. Az önkormányzat ezzel a kitüntetéssel szeretné elismerni a koronavírus-járvány idején nyújtott áldozatos munkát.

– Közösen végzi a szúnyoggyérítést Gyulán az állam és az önkormányzat, a jelenlegi szabályozási környezetben az alkalmazottnál megfelelőbb irtószer, illetve gyérítési technológia országunkban nincs! – fogalmazott közleményében Csige Gábor jegyző.

– Közel 38 millió forint értékű beruházás valósulhat meg Gyulán a Leiningen utcában. A tervek már elkészültek, nyertes pályázat esetén a forgalmas útszakasz jelentős része megújulhat, melyet egy zebrával is kibővítenének.

– Lezajlott a zsűrizés, Szászné Várkonyi Adrienn főkertész szerint sok szép pályázat érkezett a városi virágosítási versenyre. Érdekesség, hogy a koronavírus járvány nem befolyásolta az érdeklődést, idén a tavalyihoz hasonló számban érkeztek nevezések.

– A szakemberek becslése szerint mintegy 60-70 ezer, kertészeti szempontból értékes fa található Gyula közterületein. Ezért gyakorlatilag megállás nélkül, egész évben dolgozik a Gyulai Közüzemi Kft 2014-ben vásárolt emelőkosaras járműve. Ennek segítségével nemcsak a beteg, sérült növényeket kezelik, hanem a rossz helyre nőtt ágakat is eltávolítják.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …