2024. április 19., péntek
FONTOS

Kajla a gyulai várban és az Almásy-kastélyban is

Idén is a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program pecsételő pontja a gyulai vár és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont.

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére július 1-én indult és augusztus végéig tartó akcióban az alsó tagozatos diákok Magyarország természeti és kulturális értékeit fedezhetik fel Kajla-útlevelükkel, amelybe országszerte több mint 500 helyszínen lehet pecsétet gyűjteni vagy arra kedvezményt kapni.

Békés megyében 14 helyen pecsételhetnek a gyermekek Kajla-útlevelükbe; a legtöbb ilyen helyszínt (négyet) Gyula adja. A helyi Tourinform Iroda, valamint a gyulavári kastély mellett – az elmúlt évhez hasonlóan – a vár és az Almásy-kastély is várja a pecséteket gyűjtő diákokat. A várban a bejáratnál, míg a kastélyban az ajándékboltban találni a Kajlát ábrázoló pecsétet.

A Kajla-útlevélhez a turisztikai attrakciók kedvezményeket is biztosíthatnak, így tett az Almásy-kastély is. A Kastély Kávézóban a gyermekek családjuk fogyasztásának végösszegéből 15 százalék kedvezményt szerezhetnek pecsétgyűjtő kiskönyvük bemutatásával.

 

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …