2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 07. 17.

Témák:

– Békés megyében az őszi árpa tekintetében 95%-os betakarításról beszélhetünk, a maradék területen is csak a belvíz miatt nem kezdődött el a munka. Térségünkben alapvetően közepes terméssel számolnak, ez valószínűleg az élelmiszerárakon is meglátszik majd.

– 2022 közepén kezdheti meg a termelést a gyulai Airbus üzem. Mindez annak kapcsán került szóba, hogy pénteken, Budapesten aláírták a szerződést a repülőgépalkatrész-gyártó vegyesvállalat létrehozásáról.

– A Békés megyei felsőoktatásra is pozitív hatással bírhat, hogy augusztus elsejétől a Gál Ferenc Főiskola immár Gál Ferenc Egyetemként működik. Ez a továbbtanulóknak is új lehetőségeket tartogathat, de a választható képzések már az utóbbi években is folyamatosan bővültek.

– Csütörtökön nyílt meg a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének tárlata a Gyulavári Kastélyban. A közel hatvan kiállított alkotás között helyet kapott a Szárnyas oltár című mű is, melyet a Vatikánban Ferenc pápa tavaly év végén áldott meg. Az alkotásokat két héten át láthatják az érdeklődők.

– A Szegedi Harsonaegyüttes lesz a Térzene sorozat gyulai eseményeinek következő fellépője a hétvégén. Szombat délután a PowerBeat ütőegyüttest is hallhatják a várkertbe látogatók.

– Életét vesztette egy nő, akit a gyanú szerint fia bántalmazott. A 42 éves férfi feladta magát, a bűncselekményről személyesen tett bejelentést a rendőrségen.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …