2024. április 16., kedd
FONTOS

Virágosítási verseny: tovább emelkedik a színvonal

A videó elején látható felvételek még tavaly ősszel készültek a Virágos Gyuláért verseny őszi eredményhirdetésén, ekkor is több kategóriában jutalmazták a legjobbakat. A több éves hagyomány idén folytatódik, s mint a főkertész Szász Várkonyi Adrienn szavaiból kiderült, az érdeklődés a járványhelyzet ellenére sem csökkent, idén 42 nevezés érkezett. A bírálatot a napokban megejtő zsűri pedig sok szép, virágos kerttel, erkéllyel találkozott.

Szászné Várkonyi Adrienn főkertész elmondta, egyre több az ápolt, gondozott, kertészeti szempontból kifejezetten igényes terület Gyulám, ez a benevezetteken is látszik, mondhatni évről-évre emelkedik a színvonal. A zsűri sok szempont mellett például arra is odafigyelt, hogy milyen az elültetett növények minőségét, illetve a környezet rendezettségét is.

Idén más formában rendezik meg a Gyula számára sok szép sikert, 2013-ban fődíjat hozó Virágos Magyarországért versenyt. 2020-ban nem települések versenyeznek, hanem a lakosság. A nevezés már lezárult, a szakmai zsűri tehát hamarosan dönt. Az eredményhirdetésre majd augusztusban került sor, remélhetőleg gyulai résztvevőkkel

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …