2024. április 19., péntek
FONTOS

Letartóztatásba került a testvérét életveszélyesen bántalmazó csabai férfi

a kép illusztráció

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt a letartóztatását kezdeményezte annak a 28 éves békéscsabai férfinak, aki 2020. július 26-ára virradó éjszaka egy húsvillával mellkason szúrta ikertestvérét.

A testvérek 2020. július 25-én születésnapjukat ünnepelték barátaikkal, amelynek során szeszesital fogyasztottak. A két férfi a hajnali órákban már a lefekvéshez készülődött, amikor összeszólalkoztak egymással és verekedni kezdtek. Ennek során az ügy terheltje orron fejelte testvérét, majd a konyhába ment, ahol magához vette a húsvillát, és azzal a sértettet mellkason szúrta. A bántalmazás következtében a sértett orrcsonttörést szenvedett és a szúrás következtében nála légmell alakult ki, amely életveszélyes sérülés.

A férfit a nyomozó hatóság emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely cselekmény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a más büntetőeljárás hatálya alatt álló terhelttel szemben kiszabható büntetés miatt tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon az ügyben kihallgatni tervezett tanúkat befolyásolná. A férfi a sértettel egy háztartásban él, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy más hasonló bűncselekményt követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészségi indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …