2022. december 5., hétfő
FONTOS

Kiválóan szerepeltek a gyulai úszók Budapesten, a Négy Nemzet Úszóversenyen

 

Július 24-26. között a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda adott otthon a Négy Nemzet Úszóversenynek, ahol két gyulai fiatal is kiemelkedő eredményt ért el. Veres Laura és Mácsok Fruzsina úszók mindketten döntős eredménnyel zárták a versenyt. Az első napon Laura 200 méter gyorson a 3. legjobb magyarként jutott célba, mellyel a szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette és ezt követően a felnőtt válogatott 4×100-as gyorsváltóban szerepelhetett.

Péntek délelőtt a Gyulai Várfürdőben gratuláltak a gyulai úszóknak, elsőként Kiss Tamásné a Gyulai Úszókért Alapítvány elnöke, majd Görgényi Ernő polgármester is.

A megmérettetés és a versenyek már nagyon hiányoztak az úszóknak, hiszen a vírus miatt számtalan rendezvény elmaradt. Az elmúlt hétvégén rendezett versenyen mindkét fiatal sportoló célja az volt, hogy a ,,B” döntőben szerepeljen, ezt elérve saját maguk elvárásait is túlteljesítették, hiszen az ,,A” döntőben is úszhattak.

A vírushelyzet utáni első versenyen Mácsok Fruzsina remek szereplésének köszönhetően egyből az ,,A” döntőbe került.

Ha vírus nem szól újra közbe, akkor az Ifjúsági Országos Bajnokság novemberben lesz megrendezve, a jövőben erre fognak készülni a gyulai úszók.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc mesém: A csillagász, a lopó, a vadász meg a szabó

A magyar népmesék sorozat következő epizódját a karácsonyi iskola tanulójától, Popa Viktóra Reginától hallhatjuk.