2024. április 20., szombat
FONTOS

Előrelépés az Airbus ügyben, akár már idén elkezdődhet a munka a déli ipari parkban

Magyarországon március 11-én hirdettek ki veszélyhelyzetet, ez Gyulán is azonnali intézkedések vont maga után. A gazdasági válság a leglátványosabban a szolgáltató szektort sújtotta. A városban csökkentették az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségek bérleti díját, valamint a közterület használati díjat is. A döntések meghozatalakor mindig az volt az első, hogy ezek segítsék a járvány megfékezését – hangsúlyozta Görgényi Ernő polgármester 3Téma című műsorunkban, amikor erről az időszakról beszélt.

A közelmúltban további előrelépés született a gyulai Airbus gyárral kapcsolatban. A magyar állam és a francia légi iparvállalat a közelmúltban alapította meg az Airbus Helicopters Hungary Kft. nevet viselő vegyesvállalatot. Ezek a felvételek az említett eseményen, Budapesten készültek és az ott született előrelépésnek köszönhetően elképzelhető, hogy akár már idén elkezdődnek a munkálatok Gyulán, a déli ipari park területén.

A gyártás kezdetét továbbra is 2022-ra tervezik, a képzés pedig először a Békéscsabai Szakképzési Centrumban fog elindulni, ahol az Airbus a meglévő, Franciaországban honosított képzését fogja beépíteni a magyarországi szakképzési rendszerbe.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …