2022. december 5., hétfő
FONTOS

Pályaorientációs tábort rendezett a megyei iparkamara

Felső tagozatos diákok számára rendezett egyhetes pályaorientációs tábort a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tavaly csupán egy csoportot indítottak, idén azonban rengetegen jelentkeztek, így az idei eseményen két csoport, összesen több, mint 40 diák vett részt.
Az első turnus betekintést nyerhetett például a fodrászok, kozmetikusok mindennapi tevékenységébe, pénteken pedig az állatmenhelyt látogatták meg. A második csoport szintén a kis- közepes és nagyvállalatok kínálta lehetőségeket térképezte fel a hét folyamán. Nemrég a Linamar békéscsabai tanműhelyében számos interaktív foglalkozáson vettek részt, ahol a szakoktatók bemutatták a szakítópróbát, érdességmérést, robotikát és az esztergálást – árulta el Fórián Ildikó toborzási specialista.

Hozzátette, már az 1970-es évek óta fogadnak középiskolás tanulókat, idén nyáron az érettségire épülő képzésben résztvevők jelentkezését várják, ősztől pedig a duális felsőfokú mérnökképzés tanulóit fogadják. Ugyanakkor pályaorientációs céllal általános iskolás csoportok is gyakran ellátogatnak a vállalat tanműhelyébe.

Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője elárulta, a különféle területen dolgozó szakemberek bemutatták életpályájukat, illetve a résztvevők betekintést nyerhettek a munka világába és a gyakorlati jellegű feladatok megoldásával kipróbálhatják magukat az adott területen.

A tábor célja hogy a továbbtanulás előtt álló diákok betekintést nyerjenek a különböző szakmák, vállalkozások által végzett tevékenységekbe, ezzel is megkönnyítve a pályaválasztást. A hét utolsó napjain pedig a társadalmi felelősségvállalás fontosságával is megismerkedhettek, mint amilyen a környezetvédelem vagy a felelős állattartás.

Nézze meg ezt is:

Kedvenc könyvem: Meseköntösben a huszonegyedik század

Könyvajánló sorozatunk egy különleges darabbal bővült, Balázs Anita szeptemberben megjelent munkájáról, a szülők és gyermekek …