2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Pályázatok révén érkezhetnek plusz források Gyulára

Több témában tartottak rendkívüli testületi ülést csütörtök reggel, a városháza dísztermében.

Muzeális intézmény szakmai támogatására lehetett pályázni többek között állandó kiállítás előkészítéséhez, létrehozásához. Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft ügyvezetője kezdeményezte a pályázat benyújtását, az Erkel Ferenc Emlékház állandó kiállításának fejlesztéséhez. Ez tartalmazza Erkel Ferenc aranykoszorújának és kéziratos kottájának elhelyezését, valamint az emlékház informatikai rendszerének korszerűsítését. Az országban egyedülálló, gesztikulálással irányítható tájékoztató totemeket, valamint zenepadot helyeznének el.

Járásszékhelyi múzeumok szakmai támogatása címmel pályázni lehet raktári egységek állományvédelmi fejlesztésére is. A Kohán gyűjtemény elhelyezését szolgáló kihúzható, festménytartó rácsrendszert szeretnének beszerezni.

A gyulai izraelita temető rehabilitációjára is benyújtott egy pályázatot a város. A projekt keretében a kerítés helyreállítása, 60 statikailag meggyengült, illetve ledőlt sírhely helyreállítása, a ravatalozó és az auschwitz-i emlékmű körül szilárd burkolat kialakítása, valamint az auschwitz-i emlékmű műkő részeinek tisztítása szerepel.

Az ülésen Dézsi János, a városi könyvtár igazgatójának közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásával kapcsolatos ajánlat tartalmát is elfogadta a grémium.

Gyula Város Egyesített Óvodájának vezetőjét is kinevezték Makráné Gombkötő Zita személyében, aki szeptember elsejétől, két éves határozott időtartamra, 2022. augusztus 31-ig lett megbízva.

A testület a Gyulasport részére nyújtott TAO-önerő támogatási jogcím módosításáról, valamint a város Helyi Építési Szabályzat módosításának jóváhagyásáról is döntött. Ebben az esetben a Wellness Hotel, illetve a Kálvin utcai óvoda tömbök szabályozásáról döntöttek.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkára május közepén járt Gyulán a Máriás-ház megújulásának sajtótájékoztatóján, ahol kiemelte, hogy hamarosan támogatásban részesülhet a németvárosi Szent József templom. A tetőfelújítás támogatására 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosítanak.

A csütörtöki, rendkívüli testületi ülést teljes hosszában a Híradó után tekinthetik meg.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …