2023. december 5., kedd
FONTOS

Diákoknak szervezett nyári tábort a Gyulai Várszínház

Nyári tábort rendeztek a Kárpát-medence több pontjáról érkező, a színészet, a színház iránt érdeklődő fiatalok számára. Ezen eredetileg a Harag György emlékévhez kapcsolódó diákszínjátszó fesztivál nyertesei vehettek volna részt, a koronavírus miatt azonban az összes csoportnak felajánlották a lehetőséget, hogy egy-egy diák vagy tanár jöhessen el Gyulára. Így mindenki máshonnan érkezett, jöttek a határon túlról, de a környező településekről is.

A diákokat tanárok is elkísérték, a Szilágyságból érkező szerint sok olyan érdekes tapasztalatot szerezhettek nemcsak a fiatalok, hanem ők maguk is, melyek építő hatással lehetnek pályájuk következő időszakában.

A fiatalok gondolkodásmódját formálta a Farkas-Wellmann Éva költő-kritikussal folytatott beszélgetés is, de különleges volt az Árkosi Árpád rendezővel folytatott párbeszéd is. A tábor a színészet iránt érdeklődő fiatalok számára jó alkalmat teremtett arra, hogy az Erdélyi hét eseményein keresztül különleges képet kapjanak a határon túli színházi kultúráról.

Nézze meg ezt is:

A gyertyaláng szép, de veszélyes is!

Minden évben sok szó esik azokról a tűzesetekről, amelyeket az adventi koszorúk gyertyái okoznak, emlékeztetett …