2024. március 29., péntek
FONTOS

Hitelességének köszönhette népszerűségét Kudlik Júlia

A közelmúltban Békéscsabára látogatott Kudlik Júlia, aki negyven éven keresztül szerepelt a televízió képernyőjén, nemzedékek nőttek fel a műsorait nézve.

Az érettségi után, 1963-ban mindenesként, külsős munkatársként kezdett dolgozni a Magyar Televíziónál. Egy évvel később, február 29-én pedig már a képernyőn is megjelenhetett, először az Iskolatelevízió, majd a csatorna új műsora, az akkor még havonta megjelenő Delta bemondójaként.

Kudlik Júlia elárulta, a bemondók számára feltétel volt az egyetemi diploma, két nyelvvizsga és hat további nyelvből a kiejtési szabályokkal is tisztában kellett lenni. Hozzátette, sikerét hitelességének és megbízhatóságának köszönheti. A képernyőre kerülését követően szinte berobbant a köztudatba, nem sokkal később hétköznap és hétvégén is a főműsoridőben szerepelhetett. Számos zenei, népművészeti vetélkedőben, mint amilyen a Nyílik a rózsa, Fölszállott a páva, vagy Repülj páva is láthatták a nézők. Alapító tagja volt az Iskolatelevíziónak, egyik kedvence pedig a Juli-suli volt, melynek írásában, szerkesztésében is részt vett.

Az Állatok védelmében vagy a Gazdit keresünk című műsorok segítségével pedig több ezer állat találhatott új otthonra. A kétezres években azonban szinte teljesen eltűnt a képernyőről. Sós Imre, a Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke évekkel ezelőtt álmodta meg azt a sorozatot, melyben az egykori, a szakterületén kiemelkedő, ismert, vagy mára már méltatlanul elfeledett személyekkel közönség előtt beszélget.

Kézjegy című műsorunkban arról is hallhatnak majd, milyen véletlennek köszönhetően került Kudlik Júlia a Magyar Televízióhoz, hogyan emlékszik vissza pályafutására, illetve arra is választ kapunk, mivel foglalkozik jelenleg és miért nem néz manapság tv-t.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …