2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Sokan nem tartják be a sebességhatárokat Békés megyében

2020 első félévében javult a közlekedésbiztonsági helyzet Békés megyében. Az előző évhez viszonyítva, az első hat hónap alatt 235-ről 168-ra mérséklődött a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma. Az ittasan okozott balesetek esetében viszont nem tapasztalható ez a tendencia. 2019-ben 20, idén pedig 18 ilyen eset történt eddig a megyében.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a nyári időszakra vonatkozóan azt tanácsolja, hogy mindenki körültekintően közlekedjen. Autózásnál használjuk a passzív biztonsági eszközöket, a biztonsági övet, a gyermekeket pedig az életkoruknak, testmagasságuknak megfelelő biztonsági gyermekülésbe, vagy magasítóra ültessük. Emellett fontos hozzászoktatni őket, hogy indulás előtt kötelező bekapcsolni az övet.

A kerékpárosoknak is érdemes ellenőrizni járművük állapotát. Emellett fontos a megfelelő prizmák, világítások használata, valamint legyen nálunk láthatósági mellény. A nyári melegben lankad a figyelem, gyorsabban fáradunk, fontos, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk. Aki gépjárművet vezet, az csak kipihent állapotban üljön a volán mögé, szeszes italt semmiképpen ne fogyasszon. Aki úgy érzi, hogy vezetés közben fárad, akkor álljon meg, ezzel baleseteket, tragédiákat lehet megelőzni.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan végeznek sebességméréseket, de még így is sokan nem tartják be a megengedett sebességhatárokat.

A gyorshajtás a vezető baleseti okok egyike, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedési szabályok betartására figyelmeztet.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …