2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Másfél hónap alatt közel ezren vettek részt a garantált programokon

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, május 29-én, a járványhelyzet enyhülését követően újra kinyitott a Tourinform Iroda.

Erre az időszakra pedig “Gyula Természetesen” elnevezéssel új garantált programmal készültek a látogatók számára, melyen másfél hónap alatt közel ezren vettek részt. A program összesen hét aktív kikapcsolódási lehetőséget tartalmaz, melyek segítségével gyalogosan, kerékpárral vagy kenuval ismerhetik meg a várost a látogatók.

A legnépszerűbb az “Egy csónakban evezve az Ó-Fehér-Körösön” elnevezésű kenus túra. Ezen az összvendégszám ötven százaléka, több, mint négyszáz fő vett részt. A kerékpáros és a gyalogos városnézéseket pedig egyaránt kétszáz-kétszáz személy vette eddig igénybe. Az is előfordult, hogy egy vendég több programon is részt vett – árulta el Kocsis János idegenvezető. A meglátogatott helyszínekben ugyan van némi átfedés, de a gyalogos túra a történetekre összpontosít, a kerékpáros pedig inkább a város természeti értékeit, illetve a külterületet, a tanyavilágot mutatja be.

A gyalogos túrák közül az egyik legnépszerűbb a felvételeken látható “Gyulai történetek és legendák” elnevezésű, ahol az Almásy-kastély parkjából indulnak az érdeklődők, de útba ejtik többek között a Tájvízházat, a Petőfi teret, Erkel Ferenc szülőházát, a Ferences kolostor és templom maradványait, a Kossuth-teret vagy a várat. A háromórás program során a száraz tényinformációkat mindvégig igyekeznek kiegészíteni szaftos pletykákkal, anekdotákkal.

Jónás Balázs, a Tourinform iroda vezetője elárulta, gyakorlatilag minden gyulai szállásadó jelentkezhetett a “Biztonságos Gyulai Szálláshely” elnevezésű minősítő rendszerre, melyre marketingkampány épült, valamint segítséget nyújt a programajánlatokban is. A vendégek egy előzetes regisztrációs űrlap kitöltését követően ugyanis ingyenesen vehettek részt a Gyula Természetesen mind a hét garantált eseményén. A Tourinform iroda újranyitását követően eltelt másfél hónapban a programokon a vendégek közel fele vett részt díjtalanul. Jónás Balázs kiemelte, ezeket az adatokat nagyban befolyásolta az is, hogy a biztonság érdekében létszámkorlátot kellett bevezetni.

A vízitúra mellett a gasztronómia szerelmeseinek is kedveznek, hiszen a helyi pálinka- és sörkülönlegességeket is bemutatják gyalogos programokon. Akik pedig a kultúra iránt érdeklődnek, azok számára a legjobb választás a tematikus séta vagy a kerékpártúra.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …