2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Közel száz kutya-gazda páros vett részt az agility versenyen

Hibátlanul teljesítette a jumping pályát Noficzer Eszter és kutyája, Fly, a Magyarországon tenyésztett border collie. Ők rutinos versenyzőként tértek vissza Gyulára, a hétvégén megrendezett XXIV. Medivid Agility Kupa és a hazánkban egyedülálló, Jubileumi XV. ParAgility Kupa országos és nemzetközi kutyás ügyességi versenyére.

A bíró minden versenyre új pályát talál ki, a szabályzat szerint meghatározott akadályokat más és más sorrendben kell teljesíteni. Két versenyen ugyanazt a pályát soha sem futják a versenyzők, mindig a helyszínen, a futam előtt ismerkednek meg vele, jegyzik meg az akadályok sorrendjét, és tervezik meg a kutyák és saját útvonalukat.

Ezen a hétvégén 99 kutya-gazda páros mérte össze ügyességét a városi tornacsarnokban.  A kutyák mérete alapján Mini, Midi, Midi+ és Maxi kategóriában zajlott az erőpróba. A teljesítmény alapján pedig megkülönböztették a kezdő, agility 1, agility 2, illetve agility 3 teljesítményosztályt. Román Gabriella és kutyája a nemzetközi versenyek legjobbjai között szerepeltek éveken keresztül, Abigail azonban idén a veterán kategóriát erősítette.

A szervezők folyamatosan szem előtt tartották a járványügyi helyzet alakulását. A résztvevők egészségének megőrzése érdekében számos intézkedést tettek. Beléptetéskor lázat mértek, valamint a versenyterület több pontján is kézfertőtlenítőket helyeztek el, illetve egészségügyi személyzet is jelen volt. A versenyre idén csak Magyarországról és Ausztriából fogadtak jelentkezéseket, a résztvevőknek pedig előzetes vizsgálaton, ellenőrzésen kellett részt venniük. A versenyzők száma azonban így is az előző évek tendenciájától csupán minimális eltérést mutatott.

Idén is az agility két prominens képviselje, Halász Ildikó és Káli Anita segítette a verseny lebonyolítását. Ők nem csak bíróként, de versenyzőként és edzőként is magas színvonalú képviselői a sportágnak.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …