2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Sára Jánost

Görgényi Ernő polgármester és Csige Gábor jegyző köszöntötte Sára Jánost kilencvenedik születésnapján. Sára János 1930-ban született az akkor már Romániához tartozó Gyergyóalfalun.

Nagyon szegény, paraszti családból származik, és már nagyon fiatalon, 10-11 évesen elkerült otthonról. Kötegyánba szegődött béreslegénynek, egy Bujdosó nevű földbirtokoshoz, akinél nagyon sokáig dolgozott és köszöntése során is sokat mesélt erről az időszakról. Az emlékek mai napig is élnek, jó kapcsolatot ápolnak, az utódok a mai napig tartják a kapcsolatot János bácsival.

Később a TÜZÉP-nél dolgozott fuvarosként, de több más munkát is vállalt. Erről is szó esett a szerdai köszöntés idején, mely során kiderült, véleménye szerint a hosszú élet titka a sok munka és az egymásra figyelés. Miután Gyulára költöztek, a kórházban vállalt karbantartói állást, innen ment nyugdíjba. Ahogy a szépről, sajnos a rossz időszakokról is élénk emlékek élnek János bácsiban, születésnapján a háborús időszakról is mesélt.

Sára János szeret kertészkedni, napi programjainak fontos része a kert rendben tartása.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …