2024. április 24., szerda
FONTOS

Átadták a szökőkúttal díszített körforgalmat Sarkadon

Az autósok már jó pár hete használatba vehették az új körforgalmat Sarkadon, a Gyula irányába vezető úton.

Ez a csomópont korábban a város egyik legbalesetveszélyesebb kereszteződése volt, ezentúl azonban egy új körforgalom segíti a haladást és a biztonságot, melyet szerda délután ünnepélyesen is átadtak. A közelmúltban egy közel 10 milliárd forintos fejlesztést tudtak elindítani Sarkadon, ennek részeként adták át most az alig egy év alatt elkészült beruházást – emelte ki beszédében Mokán István, a város polgármestere.

A sarkadi átadó ünnepségen Takács Árpád kormánymegbízott is részt vett, aki szintén elmondta gondolatait a hiánypótló beruházásról. A térségben elindult és befejezett fejlesztésekkel kapcsolatban kiemelte, Békés megyében elengedhetetlen a folyamatos útfelújítás, hiszen ez a gazdaság és a turizmus fejlődését is szolgálja.

A tervek elkészítésekor kérdés volt, hogy mivel díszítsék majd a csomópontot, majd egy gyulai egyeztetést követően körvonalazódott, hogy a fürdővárosi körforgalomban látható szökőkút mintájára készül el a valamivel kisebb vízjátékot bemutató sarkadi látványosság. A díszelem kiépítését a helyi lakosság is támogatta, vagyis civil hozzájárulással szépülhetett meg a körforgalom. A Békés Megyei Önkormányzat az elmúlt években több megyei település fejlesztési igényét mérte fel, majd ezután készültek el a pályázati tervek. Ennek a felmérésnek az eredménye ez a körforgalom is – fogalmazott Kónya István, a Békés Megyei Önkormányzat területi tanácsnoka.

2018 és 2020 között 13 közlekedési projektet fejezett be Békés megyében a Magyar Közút Nonprofit Zrt – számolt be róla a társaság megyei igazgatója. Az uniós forrásoknak köszönhetően 24,5 km utat újítottak fel Békésben az elmúlt két évben. Sarkadon 2019 szeptemberében kezdődtek el a munkálatok és alig egy év alatt készült el az új körforgalom.

A szerdai átadón a beszédeket követően a nemzeti színű szalagot is átvágták a helyszínen.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …