2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az iskolapadban kezdődhet el az új tanév, a járványhelyzet azonban közbeszólhat később

A kormány döntése értelmében szeptember 1-én az iskolapadban kezdődik el a 2020/21-es tanév.

A tavaszi vírushelyzetet követően sem állt le a tanítás, hiszen online oktatást vezettek be, ősztől azonban nem erre kell készülniük a diákoknak. Az iskolakezdés részben mégis más lesz, hiszen mindez csak több járványügyi intézkedés betartása mellett történhet meg. Az intézményvezetők ezekről a szabályokról a közelmúltban kaptak részletes tájékoztatást. A napokban a Karácsonyi Gimnáziumban is fertőtlenítik a tantermeket, itt a felsőbb tagozatos tanulók mellett XX kilencedikes kezdi el középiskolás éveit.

Az új tanév kivétel nélkül minden intézményben egy nagytakarítással kezdődik, iskolaidőben pedig mindenkinek a másfél méteres távolság betartására kell törekednie. Az intézkedési terv ajánlást tesz arra is, hogy lehetőség szerint az osztályok állandó tanteremben tartózkodjanak, valamint az iskolai rendezvényeken szintén létszámkorlátot kell tartani. Ebben a formában készülnek az új tanévre az Erkel Ferenc Gimnáziumban is – erről már Zámori Ida igazgató beszélt a 3Témában.

A digitális oktatásnak több pozitív hatása is volt, éppen ezért elképzelhető, hogy a jövőben is alkalmazni fognak a tanítás során egy-két hasznos elemet. Elképzelhető, hogy ezentúl a gimnazisták – csakúgy mint az egyetemisták – az interneten is megkapják a tananyagot, házi feladatot, így ezentúl nem fordulhat elő, hogy valakihez nem jut el időben a tanulnivaló.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …