2024. április 20., szombat
FONTOS

A nép- és a világzene, valamint a jazz szerelmeseinek kedveznek a hétvégén

Ezen a hétvégén a zene szerelmeseinek kedvez a Gyulai Várszínház két következő programsorozata. Szombaton zajlik ugyanis a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál, vasárnap pedig az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Gyulai Vár Jazz Fesztivál.

A népzenei fesztivál Herczku Ági és a Banda koncertjével veszi majd kezdetét. Ha világzenéről, illetve folklórról van szó, Herczku Ágnes és Nikola Parov megkerülhetetlen személyiségei a műfajnak – emelte ki Elek Tibor, a teátrum igazgatója. A Szirtes Folk Band a magyar könnyű-jazz és világzenei élet meghatározó képviselői. A 10 fős formáció zenei világa a tüzes népzenei elemeket ötvözi a beatbox-szal és a jazz-zel. De színpadra lép majd a Malek Andi Soulistic is.

Vasárnap este veszi kezdetét a jazz fesztivál, mely a Silhouette and Vinx különleges, Magyarországon egyedülálló zenei produkciójával veszi kezdetét. A formáció az elmúlt években számos elismerést is bezsebelt. Utánuk a Nagy János Trió lép színpadra, akik ez alkalommal olyan kiváló vendégművészekkel érkeznek Gyulára, mint Dominique Di Piazza basszusgitáros és Vincent Mascart francia szaxofonművész. A 2016-ban alakult The Electrick Shock kvartettben Borlai Gergő mellett a zenei élet elismert művészei, Mike Gotthard, Szebényi Dániel és Gudics Martin játszik majd.

Szombaton és vasárnap délután öt órakor a Vár mögötti ligetben, A kerek kő, majd A kutyácska című magyar népmesékből készített bábelőadással kedveskednek a gyermekeknek.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …