2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulán megrendezik az Ünnepi Könyvhetet

A videó elején látható felvételek a tavalyi Ünnepi Könyvhét gyulai megnyitóján készültek. Az eseményt zeneszó kísérte, a programra pedig Ferdinandy György József Attila-díjas író is ellátogatott. A hét során könyvbemutatók, beszélgetések várták a könyvbarátokat.

Ha minden jól megy, idén sem lesz ez másképp, bár a képet árnyalja, hogy a könyvhét központi, budapesti programját a pandémia miatt nem tartják meg.

Dézsi János igazgató elmondta, elkötelezettek a program megrendezése mellett, s azt a terveik szerint Kiss Ottóval indítják, majd a Győrei Zsolt–Schlachtovszky Csaba páros Magyariné szeretője című kötetéről esik szó azon a beszélgetésen, melyet Kiss László moderál.

Nagy figyelmet szentel a szolnoki Eső című irodalmi lap főszerkesztője, Jenei Gyula Simonyi Imrének, a József Attila-díjas költő ugyanis szeptember 14-én ünnepelné századik születésnapját. Ennek apropóján több írás is jelenik meg a lapban gyulai szerzők tollából. S ha Jenei Gyula nem is lesz jelen, a többiek Dávid Péter vezetésével idézik fel Simonyi Imrével kapcsolatos emlékeiket.

Az intézmény háza tájáról származó hír, hogy hamarosan, várhatóan szeptember elejétől itt is lehet majd bankkártyával fizetni, és erősödnek a digitális szolgáltatások a gyulavári fiókkönyvtárban.

 

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …