2024. március 29., péntek
FONTOS

236 gyulai szálláshely újulhat meg idén

Július 15-én zárult le a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció elnevezésű pályázat, melyre maximum 8 szobás és 16 férőhelyes magán- és egyéb szálláshelyek szobánként 1-1 millió forintos támogatásra pályázhattak.

A térségünkben összesen 623 kérelmet bíráltak el pozitívan, melyek közül a legtöbb, 263 Gyuláról érkezett, de kiemelkedően magas, 194 a nyertesek száma Békésszentandráson is – árulta el Lábadi Eszter marketing-menedzser. A szállásadók kültéri- vagy beltéri fejlesztésre, eszközbeszerzésre fordíthatják majd az elnyert támogatást a színvonal emelése, illetve szolgáltatásaik bővítése érdekében.

Lábadi Eszter hozzátette, a Gyulai szállásadók többségére jellemző, hogy az elnyert összeget önerővel egészítik ki, így jelentősebb felújításokra, akadálymentesítésre, illetve napkollektorok telepítésére is van lehetőség.  A gyulai Tourinform Irodában már a pályázatok benyújtásának ideje alatt is működött egy Térségi Kisfaludy Pont, amely akkor a konstrukcióval kapcsolatos kérdésekben, illetve az űrlapok benyújtásában is segített a pályázóknak, de a jelenlegi, pénzügyi elszámolási szakaszban is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Lábadi Eszter elárulta, a Gyuláról benyújtott pályázatok 97-98 százaléka pozitív elbírálásban részesült, de ahol valamilyen kifogással élt a támogató, ott is lehetőség volt hiánypótlásra. Tehát van még néhány folyamatban lévő eljárás. A nyertesek számára augusztus 31-éig folyósítják a támogatást.

A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretösszege eredetileg 60 milliárd forint volt, augusztus végéig pedig összesen 45 milliárd forint kifizetése történik majd meg. Bár jelenleg még nincs újabb kiírt pályázat, azonban számítani lehet arra, hogy a fennmaradó összeggel szeretnének további támogatást nyújtani.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …