2024. március 29., péntek
FONTOS

Lerakták a Munkácsy negyed fejlesztési projekt alapkövét Békéscsabán

Augusztus 26-án, Békéscsabán sajtótájékoztatóval kötötték egybe a Munkácsy negyed fejlesztési projekt alapkőletételét.

Egy korábbi kormányhatározat szerint a megyeszékhely közel 3 milliárd forint fejlesztési támogatást kapott a kulturális negyed fejlesztésére.

A tervek között szerepel a Munkácsy életéhez kötődő épületek és környezetük rendbetétele, emellett a festő képeiből készült reprodukciók kihelyezése a város több pontjára, de többek között különleges utcabútorok kialakítása is.

A Modern Városok Program keretében megvalósított rehabilitációval egy új turisztikai attrakció épül fel Békéscsabán – hangzott el az eseményen. Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kifejtette, a Munkácsy negyed megújulása egy komplex feladat, mely az egész régió kulturális arculatát is alakítja és bővíti.

A szerdai eseményen Herczeg Tamás országgyűlési képviselő több fejlődési területre is rámutatott. Az M44-es gyorsforgalmi autóút kapcsán a térség és a megyeszékhely megközelíthetősége is javult, a Munkácsy negyed rekonstrukciója pedig az életminőség javítására összpontosul. A fejlesztés kapcsán abban bíznak, a békéscsabaiak majd szívesebben töltik el szabadidejüket a megújult környezetben.

A Békéscsabán tervezett, a Modern Városok Program által elindított fejlesztéseket három tematikára osztották fel. Az első volt a város megközelíthetőségének javítása, második az iparfejlesztés, végül a megyeszékhely életminőségének a javítása. Utóbbihoz tartozik a Munkácsy negyed is.

Békéscsaba polgármestere hozzátette, bíznak benne, hogy a komplex beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben élettel töltődjön fel a város. A Munkácsy negyed fejlesztési projektben több, mint 10 helyszín, és szintén több, mint 10 elem újul meg.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …