2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Feketemunkásokat talált a NAV a békési földeken

Nyáron a NAV kiemelten ellenőrzi a mezőgazdasági idénymunkások foglalkoztatását.

Az elmúlt időszakban több helyszíni ellenőrzést is tartottak Békés megyében a NAV munkatársai, és szinte mindenhol feketemunkásokat találtak. Egyik esetben egy olyan őstermelő telephelyén jártak a pénzügyőrök, akinél munkavégzés közben három fő be nem jelentett alkalmazottat találtak.

Az ellenőrzés nem volt véletlen, mert a férfi egyik két tonnás görögdinnye szállítmányát korábban megállították Szolnoknál a NAV munkatársai. A sofőrnél nem volt számla, menetlevél, és a fuvarról EKÁER-bejelentés, ezért a telephelyen folytatódott a vizsgálat. Az ott lévő járművek menetleveleiből már a helyszínen megállapították a pénzügyőrök, hogy több személyt is feketén foglalkoztat az őstermelő, mert a rendelkezésére álló adatok szerint július óta nem volt bejelentett alkalmazottja. Egy másik esetben 13 főt találtak a pénzügyőrök gazolás közben egy termőföldön, akik bejelentését szintén elmulasztotta az őket alkalmazó őstermelő.

A be nem jelentett foglalkoztatottak miatt akár egymillió forint mulasztási bírságra is számíthat mindkét őstermelő. Emellett az EKÁER-bejelentési kötelezettség elmulasztása, valamint a fekete foglalkoztatás miatt további ellenőrzésre számíthatnak.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …