2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Az évadzáró darab alkotóival találkozhatott a közönség

 

Közönségtalálkozóval egybekötött sajtótájékoztatót rendezett szerdán a Gyulai Várszínház és a nagyváradi Szigligeti Színház. A hamarosan záruló nyári évad során öt saját bemutatót láthatott a közönség, melyek közül a legutolsó a szombat esti Hamlet lesz. A szerdai eseményen az érdeklődőknek lehetősége nyílt a nagyváradi társulatot, Telihay Péter rendezőt, illetve Cvikker Katalin igazgatót kérdezni, hogyan is állt össze a közeljövőben látható darab. Különleges atmoszférát teremt a történelmi környezet a Hamlet eljátszásához, emelte ki a címszerepet játszó Sebestyén Hunor.

Shakespeare egyik legismertebb drámája rendkívül sokrétű történet, hiszen megjelenik benne a hatalomhoz fűződő viszony vagy a különböző emberi kapcsolatokban rejlő konfliktusok is. Telihay Péter rendező kiemelte, bár a dán királyfi története mindig aktuális lehet, kár lenne a jelen világ eseményeire szűkíteni ennek értelmezését.

Augusztus 29-én zárul a Gyulai Várszínház 57. nyári évada. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet következtében számos alkalommal változtatni kellett a tervezett programokon. A Nagyváradi Szigligeti Színház előadása is ennek esett áldozatul. Shakespeare Hamletjét eredetileg a tematikus hétvége nyitódarabjának szánták, végül az egész évadot ezzel fogják zárni.

A sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozóról bővebben pénteken, Értékőrző című műsorunkban is hallhatnak.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …