2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Oktatási centrumot hoznak létre Gyulaváriban

 

A 2003-ban alakult Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány célja az ismeretátadás, oktatás, valamint hátrányos helyzetű emberek munkába segítése. Ennek érdekében több programot valósítottak meg. A jelenlegi, magyar-román határmenti együttműködés segítségével egy oktatási, tréning centrumot hoznak létre Gyulaváriban.

A “Felnőttképzés az egészséges életmód és a fenntartható környezet területén” elnevezésű projekt nyitórendezvényét a Gyulavári Kastélyban tartották meg. A munkálatok március elseje és augusztus 31-e között zajlanak. A teljes költségvetés közel 3 millió euró, vagyis több, mint egymilliárd forint. Az alapítvány által működtetett Gyulavári Kastély épületegyüttese mögött több, mint 500 m2 hasznos alapterületű oktatási központ és szociális garzonház épül. Itt lesz egy oktatóterem modern számítógépekkel, illetve 8 apartman áll a projektben résztvevő szociális rászorulók rendelkezésére. A román-magyar együttműködésben megvalósuló programban 14 különböző képzésre, tanulmányi kirándulásokra és állásbörzékre lesz lehetőség.

Az ingyenes képzéseken résztvevő 220-240 embert hátrányos helyzetű csoportokból, szociálisan rászorulók közül választják ki.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …