2022. szeptember 28., szerda
FONTOS

A nehéz helyzetben is sikeres évadot tartott a Gyulai Várszínház

44 előadás, 7 bemutató, 17 külhoni társulat, 13 történelmi tematikájú darab és 16 kortárs mű: ezek a Gyulai Várszínház nyári évadának legfontosabb számai.

A számokat soroló Elek Tibor igazgató úgy fogalmazott a hétfő délutáni sajtótájékoztatón, hogy a teátrum történetének egyik legsikeresebb évadán vannak túl. A jegyárbevétel a tavalyival vetekszik, a nézők többsége pedig a járvány okozta elszigeteltség miatt ráébredt arra, hogy érdemes ellátogatni az itt bemutatott, magas színvonalú előadásokra.

Az eseményre meghívták a Gyulai Várszínház nyári évadának leghűségesebb nézője címet elnyerő Körmendi Saroltát, aki nem kevesebb, mint húsz előadáson volt jelen. Jutalma az, hogy ingyenesen látogathatja a kamaratermi évad programjait.

Kónya István alpolgármester emlékeztetett, a járványhelyzet idején nagyon nehéz helyzetbe került az egész programsorozat, viszont Elek Tibor és a várszínház munkatársai nagyon eltökéltek voltak a program megtartása mellett.

A hétfő délután ülésező várszínházi társadalmi és művészeti tanácsadó testület javaslatokat fogalmazott meg a teátrum idei évi elismeréseit illetően. A Sík Ferenc-díjat Cári Tibornak, A Havasi István-díjat Tóth Augusztának, az Őze Lajos-díjat pedig Sebestyén Hunornak ítélnék oda.

Nézze meg ezt is:

Gyöngyfűzők munkáiból látható kiállítás a gyulai művelődési központban

  A Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésére indult el “A Szakkör” elnevezésű program, ahol online felületen …