2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Új káplán a Nádi Boldogasszony Plébánián

A Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáinak lelkipásztori ellátásában 2020. augusztus 1-jei hatállyal számos változás történt. A döntés értelmében Tracsek Oszkár Tótkomlóson, a Szent István Király Plébánián végez lelkipásztori szolgálatot, helyén az idén pappá szentelt, Balogh Ottó szolgál majd káplánként. Balogh Ottó kiemelte, egyik legfőbb feladatának a fiatalok megszólítását tekinti.

A hangsúlyt a személyességre, megszólíthatóságra és életközeliségre helyezi annak érdekében, hogy a fiatalabb generációkhoz is eljuttassa Isten igéjét – tette hozzá. Ahogy az a püspöki dispozícióban, a kinevezéskor is elhangzott, számos feladatot kell még ellátnia.

Balogh Ottó életében mindig is nagy szerepet játszott a hit, az egyházközösség. Középiskolai tanulmányai során azonban eltávolodott a hitélettől és inkább az informatika felé fordult. Azonban később felmerült benne a kétség, hogy ez mégsem az ő útja, majd érettségi után végül igent mondott Isten meghívására. A szemináriumi évek alatt különösen élvezte a gyakorlati hétvégéket, így lehetősége volt több időt eltölteni a gyulai plébánián is.

Hozzátette, a szinte még új papi kinevezést még nem szokta meg, furcsa és egyben jó érzéssel tölti el feladatköre. A jövőben azonban Isten igéjére, a hivatástudatra és a soha véget nem érő tanulásra koncentrál majd.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …