2022. november 30., szerda
FONTOS

Legújabb könyvét mutatta be Nyáry Krisztián a gyulai könyvtárban

Zongoraszó kíséretében kezdődött el a hétfő esti könyvbemutató a gyulai könyvtárban.

A bibliotéka vendége ezúttal Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész volt, aki legújabb kötetét hozta el Erkel Ferenc szülővárosába. A bemutatót nem véletlenül szervezték Gyulára, a kötődést a könyv címéből is ki lehet találni: Általad nyert szép hazát, mely a Himnusz és a himnuszok kalandos életét foglalja össze. A könyvben természetesen több történet is fűződik Erkel Ferenchez, ugyanakkor a kötet kissé eltér az író korábbi műveitől. Ezúttal nem emberi életrajzokat, hanem a legismertebb magyar műalkotásnak, a Himnusznak a történetéről olvashatnak az érdeklődők.

A könyvben a magyar Himnusz mellett olyan műalkotások történeteit is feltárja a szerző, melyek magyar emberhez vagy Magyarországhoz kötődnek valamilyen formában. Emellett néhol emberi történetek is szerepet kapnak, melyből körvonalazódik, hogy a Himnusz sorsát többek között egyszerű véletlenek is befolyásolták.

A magyar Himnusz 1989-ig szamizdat Himnusz volt, méltó helyére számtalan fordulatot követően jutott el, nagyon sokszor volt úgy, hogy nem ez lesz Magyarország himnusza. Ezt a történetet ismerheti meg az, aki Nyári Krisztián legújabb könyvét olvassa.

Nézze meg ezt is:

Gyulán mutatja be új kötetét Balázs Anita

  A mai kor mindenkit érintő, nagy kérdéseit dolgozza fel elsősorban a nagycsoportos óvodás a …