2024. március 29., péntek
FONTOS

Népszerű volt a gyulai vár a történelmi emlékhelyek napján

Történelmi emlékhelyként a gyulai vár is helyszíne volt a Nemzeti Örökség Intézete Emlékhelyek napja elnevezésű eseményének.

A programot hagyományosan májusban szokták megrendezni, a korábbi hónapok ismert történései miatt idén azonban augusztus 29-én tartották meg. Az országos sorozat a magyar történelem és kultúra kiemelt fontosságú helyszíneire kívánja felhívni a figyelmet. Így kapott szerepet a gyulai vár is, ahol különleges élményekkel gazdagodhattak a látogatók.

A programban jelenleg 50 történelmi emlékhely vett részt az országban. Az eseményhez kapcsolódva a gyulai várban a középkori élet és az 1566-os történések bemutatására helyezték a hangsúlyt. Az elmúlt hétvégének egyedülálló programja volt a szombati solymászbemutató. A közönség nem csak nézőként, hanem aktívan is csatlakozhatott a produkcióhoz, ahol Czene Ferenc segítette a bátrabb érdeklődőket.

A szombati ajánlott programok között a Gyulai Várszínház és a nagyváradi Szigligeti Színház közös előadása zárta napot, Shakespeare Hamletjét a várszínpadon tekinthették meg az érdeklődők az esti órákban.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …