2022. november 27., vasárnap
FONTOS

Speciális önkéntes tartalékos katonákat képeznek Békéscsabán

Kedden nemcsak a tanítás, hanem Békéscsabán a Speciális Önkéntes Területvédelmi katonának jelentkezők kiképzése is megkezdődött.

A honvédség állományában a hivatásos-szerződéses, valamint az önkéntes tartalékos kategória mellett hoztak létre egy új, úgynevezett speciális önkéntes tartalékos kategóriát. A katonai szolgálatra így lényegében bárkinek lehetősége nyílt, de elsősorban azokat várták, akik a jelenlegi járványügyi helyzet miatt veszítették el megélhetésüket. Persze nem mindenki ezért jelentkezett, Tasnádi Zsoltné később szerződéses vagy hivatásos katona szeretne lenni.

Ahhoz, hogy valaki speciális önkéntes tartalékos legyen, nem kell sok feltételnek megfelelni. A jelentkezőknek be kell tölteniük a 18. életévüket, legalább általános iskolai végzettséggel és büntetlen előélettel kell rendelkezniük – mondta el Lipták József, a 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

Az érintettek – jelenleg 27 ember – szeptember elsején hat hónapra vonultak be, fél éves kiképzésük a lakóhelyükhöz közel, Békéscsabán zajlik.

Nézze meg ezt is:

Korszerűsítik a Bodoky közt

Hamarosan megkezdődik a Kossuth térnél található Bodoky köz felújítása – jelentette be a péntek délutáni …