2024. március 29., péntek
FONTOS

Orosz Tivadar: a tervek továbbra is a gazdaság talpra állítását célozzák

Az elmúlt napokban tartotta meg tisztújító küldöttgyűlését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az elnöki feladatokat továbbra is Orosz Tivadar látja el.

A jövőre vonatkozó tervek továbbra is a gazdaság talpra állítását célozzák, a koronavírus helyzet kapcsán ugyanis érzékeny visszaeséssel lehet számolni. A foglalkoztatás biztosításának elsődlegessége mellett az adó- és adminisztrációs terhek további csökkentésére fog javaslatot tenni a kamara. A vállalkozói környezet javítása érdekében tett korábbi intézkedés, az augusztus végéig tartó bértámogatást követően is szükség lesz az állam segítségére, hiszen az már most látszik, hogy az őszi hónapok sem a gazdasági fellendülésről fognak szólni. Ezt nem segíti a fertőzöttek számának újabb növekedése, hiszen ez szigorúbb intézkedéseket von maga után. Orosz Tivadar szerint egy hasonló leállás, melyet tavaszal éltünk át, most még súlyosabban hathat a gazdaságra.

A kereskedelmi és iparkamara másik fő feladata az új szakképzési rendszer sikeres átalakításának a támogatása. A sokrétű változást követően a szakmunkások képzése egy teljesen új rendszerben, a technikumokban zajlik. A tanulólétszám ugyan évről-évre fogy, de ebben az évben már sokkal többen kezdtek el szakmát tanulni az általános iskolát követően. A tanítás szeptember elsején sikeresen elkezdődött, a vírushelyzet hozadékaival azonban nem csak ezen a területen kell számolni. A legfontosabb, hogy ne kerüljünk ismét olyan helyzetbe, amely gazdaságbénító intézkedéseket vonhat maga után. Erről fog szólni az előttünk álló időszak – tette hozzá Orosz Tivadar.

A megyei kamara elnöke szintén 3Téma című műsorunkban mondta el, a vállalkozóknak elsősorban most nem hitelekre van szükségük, sokkal inkább arra, hogy újra megnőjön a vásárlási kedv, és nőjön a forgalom. Ez tudja segíteni őket abban, hogy ismét folyamatos legyen a termelés, a szolgáltatás.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …