2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A diabéteszes fiatalok iskolakezdését segítették

A Diaboló Alapítvány ebben az évben is támogatta a diabéteszes gyermekek iskolakezdését, a tanév kezdete előtt ismét egy közös program során találkozhattak egymással az érintettek.

Az alapítvány az általános és középiskolás, valamint a felsőfokú tanulmányait elkezdő fiatalokat is segítette. A legtöbb Diaboló tarisznya egy 25 000 forintos támogatást tartogatott, az egyetemet elkezdő fiatalokat pedig 50 000 forinttal segítették.

A Diaboló Alapítvány ezt a formájú támogatói kezdeményezését pár évvel ezelőtt indította útjára. Ezt megelőzően a szükséges összeget egy jótékonysági bálnak köszönhetően gyűjtötték össze, a rendezvény azonban a vírushelyzet miatt idén elmaradt. Ekkor nyílt lehetőség arra, hogy egy pályázati támogatásnak köszönhetően idén is megrendezzék a Diaboló Becsengető-programot, az alapítvány pedig sikeresen pályázott. A szervezet elnöke elárulta, idén a diabéteszesek is nehéz helyzetbe kerültek.

Amennyiben minden jól alakul, a következő évben már megrendezik a Diaboló Alapítvány jótékonysági bálját, ahol bárkinek lehetőség nyílik arra, hogy segítse a diabéteszes gyermekeket.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …