2020. október 19., hétfő
FONTOS

A szív- és érrendszeri betegségekről tartottak lakossági fórumot

Egy határon átnyúló pályázat gyulai állomásaként rendeztek lakossági fórumot csütörtök délután a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházának Árvay termében. A projekt célja az, hogy fejlesszék az egészségügyi szolgáltatásokat Temes és Békés megye két gyógyító intézményében, nagy hangsúlyt fektetve a szív- és érrendszeri, valamint perifériás érrendszeri betegségek megelőzésére, diagnosztizálására és kezelésére.

Az egészségfejlesztési célú első lakossági fórumon szakemberek tartottak előadást “Hogyan előzhetjük meg a szív-érrendszeri és perifériás érrendszeri betegségeket?” címmel. Jambrik Zoltán, az invazív kardiológia részlegvezető főorvosa a modern kardiológiai vizsgálómódszerekről és a nem gyógyszeres kezelésekről beszélt.

“Hypertonia, korunk néma gyilkosa, amit tehetünk és amit nem” címmel Nagy Krisztina kardiológus főorvos tartott tájékoztatót. A hypertonia, vagyis a magas vérnyomás a magyar lakosságot nagymértékben érinti. A felmérések  azt mutatják, hogy mintegy 1 millió magyar ember él magas vérnyomással úgy, hogy nem tud róla.

Márk László belgyógyász, kardiológus főorvos az érelmeszesedéssel foglalkozott. A lakossági fórum azt a célt szolgálta, hogy hogy az emberek minél több ismerettel bírjanak az említett betegségekről.

Nézze meg ezt is:

A belgyógyászat felől is be lehet menni a csabai tagkórházba

A Réthy Pál Tagkórház Gyulai út 18. sz. alatti telephelyén, október 19-től, munkanapokon, 6.30 és …