2022. november 27., vasárnap
FONTOS

Tizenhárom elismerést adtak át az ünnepi megyegyűlésen

 

Csütörtökön tartotta ünnepi közgyűlését a Békés Megyei Önkormányzat, Békéscsabán, a kormányhivatal Beliczey termében. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében tett intézkedéseknek köszönhetően idén kétszerannyian, összesen tizenhárman részesültek elismerésben.
Takács Árpád kormánymegbízott kiemelte, Békés megye bizonyította, hogy figyelemmel és fegyelemmel össze tud fogni. A járvány idején kiemelkedő munkát végeztek a pedagógusok, az egészségügyben, a kereskedelemben és a szociális szférában dolgozók, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák.

Hozzátette, a díjazottak olyan hétköznapi hősök, akiknek nem hétköznapi tetteit ismeri el a megyei önkormányzat.
A csütörtöki eseményen elsőként a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által alapított Elnöki elismeréseket adták át. Ezt a kitüntetést azok kaphatják meg, akik Békés megyében hosszú ideje, legalább 10 éve kiemelkedően magas színvonalú munkát végeztek az élet bármely területén, vagy egy cselekedettel a megye jó hírnevét öregbítették. Ebben az évben Krizsán Jánosné, Olteanu Júlia, Bajkán György, Csendes Csaba, Mészáros László és Pelleg József érdemelte ki az elismerést.

Békés Megyéért kitüntetést vehetett át Gara Ágnes Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének igazgatója, Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa, Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgató főorvosa, Kárász László, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének megyei vezető mentőtisztje, Sárosi Tamás megyei tisztifőorvos, és Polyák József Zsolt rendőr dandártábornok, Békés megye rendőrfőkapitánya.

Polgárokért címet érdemelt ki Izsó Gábor, aki 2006 és 2019 között volt Békés város polgármestere.

Az ünnepi megyegyűlés a szombati Megyenaphoz kapcsolódott, melyet idén rendhagyó formában rendeznek majd meg, betartva az egészség megőrzése érdekében hozott rendeleteket.

 

Nézze meg ezt is:

Korszerűsítik a Bodoky közt

Hamarosan megkezdődik a Kossuth térnél található Bodoky köz felújítása – jelentette be a péntek délutáni …