2023. december 6., szerda
FONTOS

Többlettámogatást kaptak a Békés megyei TOP-os pályázatok

A települési vezetők illetve a Békés Megyei Önkormányzat összefogásának köszönhetően csaknem egymilliárd forint fejlesztési támogatáshoz juthat a megye több, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban már korábban finanszírozott projekt. Békés megyének eredetileg 58 milliárd forintos keretösszeg állt rendelkezésére, az előző, 2014-2020-as pénzügyi ciklusban azonban 71,2 milliárd forintra emelkedett a megítélt költségnövekményeknek köszönhetően.

A közelmúltban született kormányhatározat alapján pedig csaknem egymilliárd forint fejlesztési forráshoz juthat 9 megyei projekt a korábban elnyert uniós pályázatok többlettámogatásaként. A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a legtöbb forrást, közel 40,5 millió forintot Mezőberény kapta a családbarát, munkába állást segítő intézmények, szolgáltatások fejlesztésére. Sorban a második a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft, mely 15 és fél millió forinthoz juthatott. A város önkormányzata pedig további 5 millió forintot kap.

Gyula mellett a Magyarországi Románok Országos Önkormányzata, Nagykamarás, Battonya, Kondoros, Gyomaendrőd projektjei jutottak forrásokhoz.

Nézze meg ezt is:

A gyertyaláng szép, de veszélyes is!

Minden évben sok szó esik azokról a tűzesetekről, amelyeket az adventi koszorúk gyertyái okoznak, emlékeztetett …