2024. február 25., vasárnap
FONTOS

Zebra zsaruk segítenek az iskoláknál

cof

Békés megyében a tanév első hónapjában 64 forgalmas helyen lévő iskola környékén közlekedési ismereteket tanult diákok, rendőrök és polgárőrök segítik az intézményekhez érkezőket.

A balesetek megelőzése érdekében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 2020/2021-es tanév első hónapjára is megerősített szolgálatot szervezett a forgalmasabb utak mellett lévő iskolákhoz. A 2005 óta Békés megyében működő „Zebra Zsaru” program keretében szeptemberben 9 intézménynél közlekedési ismereteket tanult diákok rendőrökkel együtt kísérik át az úttesten társaikat. Emellett 21 helyen rendőrök segítik a megnövekedett forgalomban közlekedőket, további 34 helyen pedig polgárőrök teljesítenek szolgálatot a tanítási órák kezdete előtti időszakban.

A példamutatás nagyon fontos, ezért a rendőrség együttműködést kér a szülőktől, nagyszülőktől. Tartsák be a szabályokat, és a balesetek megelőzése érdekében a legfontosabb előírásokat magyarázzák el a gyermekeknek! Ha van gyalogos-átkelőhely, akkor csak ott menjenek át az úttesten! Tilos jelzésen még akkor se menjenek át, ha éppen nem jön semmi! Ha ezt megteszik, előfordulhat, hogy ezt később a gyermek önállóan is megpróbálja, de rosszul méri majd fel a közeledő járművek távolságát, sebességét. Álló autó, autóbusz, vagy nagyobb fa, bokor mögül soha ne lépjenek ki az úttestre!

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. A rendőrség a tanévkezdés kapcsán arra kéri a szülőket, nagyszülőket, hogy tegyenek meg mindent gyermekeik biztonságáért! Az iskolák, óvodák környékén közlekedők pedig legyenek nagyon figyelmesek, óvatosak!

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …