2024. április 20., szombat
FONTOS

Ötvenegy csapat vett részt a Családi Piknik főzőversenyén

 

Jó hangulatban telt a szombati Családi Piknik a Wesselényi-tónál. Már a délelőtti órákban megkezdte az előkészületeket az ötvenegy csapat, annak érdekében, hogy övék legyen a legfinomabb és különlegesebb lecsó. Az előző évek hagyományaihoz hűen mindig más és más hagyományos ételt kell elkészíteni a főzőversenyen, idén a választás a lecsóra esett.

A résztvevők mindegyike megpróbált valamilyen módon egyedi ételt készíteni, hogy ne csak a zsűri, hanem a társaik elismerését is bezsebeljék. Abban azonban minden bogrács tartalma megegyezett, hogy a csapatok által használt hozzávalókat helyi, illetve méhkeréki őstermelők biztosították.

A lecsófőzés mellett a verseny résztvevőinek fokozottan oda kellett figyelniük a higiéniai szabályok betartására, mindenkinél volt kézfertőtlenítő, illetve ahogy az előző években, úgy idén is biztosítottak lehetőséget a rendszeres kézmosásra, az ételkészítők pedig csak gumikesztyűben dolgozhattak.

Kónya István alpolgármester kiemelte, nem véletlen, hogy nem főzőverseny, hanem családi piknik az esemény elnevezése, hiszen a gyerekek részére is számos programmal készültek, mint amilyen az ugrálóvár, vagy Pepe Manó és Andor bohác műsora. Illetve a horgászversenyen is részt vehetett bármilyen korosztály.

Ebben az évben sem maradhatott el a futball mérkőzés, melyen az észak-törökzugi csapat a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóságának a válogatottjával mérkőzött meg.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …