2024. február 25., vasárnap
FONTOS

Tehervonatokról loptak, büntetőeljárás indult ellenük

A Békés megyei rendőrök Szolnokon elfogtak egy fiatalkorú fiút, aki tehervonatokon szállított kamionok pótkocsijainak ponyváit vágta ki. Társa is volt, aki a pótkocsikról különböző dolgokat lopott.

Lopás gyanúsítottját fogták el a Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2020. szeptember 9-én, Szolnokon. A fiatalkorú szolnoki fiú a gyanú szerint 2020 áprilisában kivágta egy Budapestről induló, Romániába tartó, de Szolnokon várakozó tehervonaton szállított két kamion pótkocsijainak ponyváit. A nyomozás eddigi adatai szerint egy társa is volt, az 50 éves férfi, miután a fiú megrongálta a ponyvákat, az egyik pótkocsiról levett egy gyári csomagolású búvárszivattyút. A páros a gyanú szerint szintén Szolnokon, 2020 júliusában is követett el ilyen bűncselekményt. Akkor is a fiú vágta ki egy tehervonaton vitt kamion ponyváját, majd a társa illatszereket vitt el a pótkocsiból.

A Gyulai Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen büntetőeljárást indított és a nyomozók vizsgálják, hogy a páros gyanúsítható-e további lopások elkövetésével.

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …