2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2020. 09. 11.

Témák:

– Gyulán tartotta meg találkozóját a Városok-Falvak Szövetsége. Az eseményen a kulturális együttműködés részletei mellett ezúttal a járványügyi tapasztalatok, javaslatok is előtérbe kerültek. A városháza dísztermében rendezett program sajtótájékoztatón elhangzott, az ország nem állhat le, nem engedhető meg, hogy a vírus újra megbénítsa Magyarországot.

– Péntekre újabb 13 esettel nőtt a Békés megyében regisztrált, koronavírusos esetek száma.

– Sikeresen tartották meg Gyulán az augusztusi sporteseményeket, pótolva többek között a korábban elmaradt táborokat. A Magyar Diáksport Szövetség jelenlegi döntése értelmében minden verseny meg lesz tartva az előttünk álló időszakban, mindez azonban szigorú járványügyi szabályok mellett történik majd. Több iskola igazgatója nem ért egyet ezzel a döntéssel.

– Ebben az évben szeptember 19-20-án rendezik meg a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű országos programsorozatot. Gyulán hét helyszínen zajlanak majd a várostörténeti szempontból is érdekes események, de egy tematikus sétán is részt vehetnek az érdeklődők.

– A Körös-Maros Nemzeti Park szabadon látogatható kígyósi tanösvényén az elkövetkezendő 2-3 hétben az őszirózsák pazar virágpompájában gyönyörködhet az, aki kilátogat oda. A lila szín mellett a ritkaságnak számító sárga példánnyal is találkozhatunk.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …