2024. június 24., hétfő
FONTOS

Halász János Gyulán: Nem béníthatja meg a vírus Magyarországot!

A koronavírus-járvány második hulláma Magyarországot is elérte, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában mondta el, jelenlegi céljuk az, hogy megvédjék az ország működőképességét – erről is szó esett azon a fürdővárosi sajtótájékoztatón, melyet péntek délelőtt tartottak a városháza ovális termében.

A napokban Gyulán rendezte meg soron következő tanácskozását a Városok-Falvak Szövetsége. A programok már csütörtökön elkezdődtek, pénteken pedig a városháza dísztermében folytatódott az eszmecsere. A kulturális együttműködés és kapcsolattartás mellett most a járványhelyzet volt a fő téma. Elhangzott, az ország nem állhat le, nem engedhető meg az, hogy a vírus újra megbénítsa Magyarországot. Az eseményen résztvevő polgármesterek, képviselők, döntéshozók a járvány időszakáról szerzett tapasztalatokat osztották meg egymással.

A Városok-Falvak Szövetségének és Gyula városának együttműködése már több éve tart, a testvérvárosoknak köszönhetően a gyermekek táboroztatásában az egyik legfontosabb a közös munka. Az elmúlt években több gyulai gyermek juthatott el a Balatonra is, két éve pedig a Várszínházhoz kapcsolódva színjátszótáborba érkezhettek a fürdővárosba a fiatalok.

A szövetség rendezvényének Gyula legutóbb 2015-ben adott otthont, a szervezet pedig a legértékesebb önkormányzati szervezet, melynek városunk tagja – fogalmazott Görgényi Ernő. A pénteki tanácskozás során a kulturális és turisztikai értékek is előtérbe kerültek.

Nézze meg ezt is:

Aradi könyvbemutatóval zárult Gyulán az Ünnepi Könyvhét

Arad, a név marad: ezt a címet viseli az a kötet, melyet csütörtök este az …