2024. április 26., péntek
FONTOS

A járvány miatt átcsoportosítják a fejlesztési forrásokat

A Békés Megyei Önkormányzat évek óta készíti elő az Arad Megyei Tanáccsal azt a közel 4 milliárd forintos, román-magyar, határon átnyúló pályázatot, mellyel kapcsolatban a napokban lényeges döntés született.

A projekt révén egyrészt a Békés megyei orvosi ügyeleteket látnák el eszközökkel, másrészt fejlesztenék az aradi kórházi onkológiai osztályát. Az eredeti elképzelések között szerepelt az is, hogy civil szervezetek révén megelőzéssel, rekreációval kapcsolatos programokat valósítsanak meg.

Az egészségügyi fejlesztések prioritásai megváltoztak, a sürgősségi és intenzív kórházi ellátás, a járványügyi fejlesztések váltak kiemelten indokolttá, szemben a projekt egészségügyi rekreációs fejlesztéseivel – hangsúlyozta Zalai Mihály. Ezért szükségessé vált a szerződéskötési szakaszban lévő pályázat átfogó módosítása. A projekt eredeti tartalmán a megyében működő kórházak eszközigényét figyelembe véve változtattak, középpontba állítva a kórházi eszközbeszerzéseket.

A megyei közgyűlés egyhangúlag fogadta el a javaslatot, a megszületett döntésről már tájékoztatták a román irányító hatóságot. Zalai Mihály úgy vélekedett, az áttervezés pár hónap alatt lebonyolítható, az eszközök pedig 2021-ben már a betegellátást szolgálhatják.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …