2021. március 1., hétfő
FONTOS

Városok közötti íjászversenyen szerepelt a gyulai íjász egyesület

 

Az elmúlt hétvégén a szigetvári Zrínyi Napokon járt a Kerecsényi László Íjász Egyesület csapata, ahol a XVI. századi várjátékon vettek részt.

A gárda másik része viszont Tégláson képviselte Gyulát a városok közötti íjászversenyen.

A maga nemében egyedülálló viadalon az egyesület immár második alkalommal vett részt. A verseny során az íjászok egy-egy települést képviselnek 5 fős csapatukkal. Az íjászok a közös győzelemért szállnak harcba, a “Legjobb íjászok városa” cím eléréséért, valamint a dicsőségért. Az eseményen kiemelkedő szerepet kapott a korhűség, a szellemi felkészülés, a csapatmunka, valamint a harci jellegű célok. A gyulai egyesület a 40 csapatból a 11. helyen zárta a megmérettetést.

A gyulai íjász egyesület tagjai rendszeresen gyakorolnak. A járványügyi helyzet a tréningeket nem, viszont a versenyeket erősen befolyásolta.

Lovász Tamás elmondta, a tervek szerint októberben ismét szeretnének rendezni egy gyulai vár bajnoka eseményt. Hasonlóan az előzőhöz a bástyák közül fognak lőni az íjászok különböző célokra. A rendezvényre maximum 10-15 csapat jelentkezését várják a szervezők.

 

Nézze meg ezt is:

64 új fertőzött Békés megyében

13322-ről vasárnap 64 új esettel 13386-ra nőtt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta …