2024. április 16., kedd
FONTOS

Önálló turisztikai régió lesz Gyula és Békéscsaba

Dr Görgényi Ernő polgármester

Gyula és térsége néven turisztikai térségként nevesítette Gyula és Békéscsaba városokat a Kormány. (Angol nevünk: Gyula region.) – írta facebook oldalán Görgényi Ernő polgármester.

“Összesen 11 magyarországi turisztikai térséget nevesített a kormány rendeletével, Békés megyében kizárólag a miénket. Ez fontos mérföldkő városaink számára. Mit is jelent a turisztikai térséggé nyilvánítás?
Lényegében nagy fejlesztési lehetőségeket, azt, hogy az állam elsődlegesen ezekben a térségekben fejleszti, támogatja pénzzel a turizmust. Vagy ahogyan a turisztikai törvény megfogalmazza: „a turisztikai térség egységes koncepcióban történő tervezéséhez, fejlesztéséhez és térségi turisztikai márka kialakításához országos érdek fűződik”.

E jelentős fejlemény alkalmából gratuláltam Aliz Komoróczkinak, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, akinek irányításával készültek el azok a szakmai anyagok, amelyek alapján a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) előkészítette és a Kormány meghozta döntését.

Elismerés és köszönet illeti a gyulai turisztikai ágazat vezetőit és dolgozóit, hiszen közülük többen részt vettek a közös döntés-előkészítésben és mindannyian részesei voltak annak a munkának, amelynek köszönhetjük az elmúlt 10 év turizmusának nagyszerű eredményeit.

E nagyszerű eredmények nélkül most nem lehetnénk nevesített turisztikai térség. Köszönet illeti békéscsabai partnereinket is, akik lelkesen és eredményesen vettek részt a közös munkában. Hálás vagyok az MTÜ vezetésének és szakembereinek, akik végig támogatták törekvéseinket.

Hajrá Gyula! Hajrá Békéscsaba!”

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …