2024. március 29., péntek
FONTOS

Sokat profitálhat Gyula az új rendszerből

11 önálló turisztikai térséget hoztak létre Magyarországon, ezek közül az egyik Gyula és térsége néven szűkebb pátriánkat foglalja magába. Ebbe a Dél-Alföld idegenforgalmi központjának nevezhető Gyula mellett Békéscsaba tartozik.

Mérföldkőként beszélt a Kormány döntéséről a Gyula Televíziónak Görgényi Ernő gyulai polgármester, aki hangsúlyozta, a turisztikai régiók létrehozása koncepcióváltást jelent, ennek pedig Gyula a nyertese lehet. Mindez azt is jelenti, hogy immár országos érdek fűződik az itteni fejlesztések megvalósításához.

A polgármester elmondta, határozott terveik vannak a következő évek fejlesztéseivel kapcsolatban. A várfürdő további korszerűsítése mellett – mely ügyben egyébként már idén ősszel további fejlemények várhatók – megújítanák az Élővíz-csatornát, a Százéves cukrászdát, az egyik fő elem pedig a Szigeterőd program lenne, ez utóbbi összetettsége okán több ütemre bontva.

A turisztikai térségek első körben kialakíthatják arculatukat, elkészíthetik fejlesztési stratégiájukat, meghatározhatják a piaci pozícióikat. Ehhez egy uniós projekt révén 4 milliárd forintot vehetnek igénybe.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …